Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: Donald Trump ha de condemnar la violència racista i supremacista blanca

-Un membre del grup supremacista blanc Proud Boys a Oregon (Estats Units), el 22 d'agost de 2020. REUTERS/Maranie Staab

Anit, el president dels Estats Units, Donald Trump, no va condemnar els grups supremacistes blancs, i en lloc d'això va dir a Proud Boys que "fessin un pas enrere i esperessin". Com a resposta, Ernest Coverson, director de la campanya d'Amnistia Internacional Estats Units per posar fi a la violència amb armes de foc, ha fet la següent declaració:

"Anit, el president Trump va donar un nou toc de xiulet a Proud Boys, un grup al quals l'FBI ha classificat com a "organització extremista". Per decebedor i espantós que sigui, no resulta sorprenent: Donald Trump ha explotat la intolerància des del primer dia, situant les persones ordinàries en un risc de violència i assetjament més alt a mans dels supremacistes blancs".

"La negativa constant del president Trump a denunciar l'odi racial i ètnic només ha servit per enfortir els qui desitgen normalitzar la discriminació. Hem presenciat com s'utilitzen els sentiments de supremacia blanca, racisme, xenofòbia, antisemitisme, islamofòbia, misogínia i homòfobia per augmentar la discriminació contra unes comunitats ja de per si mateix marginades. El fet que no es faci retre comptes a qui comet o encoratjaaquesta retòrica de l'odi o n'aparten la vista no fa més que agreujar el problema".

La negativa constant de Trump a denunciar l'odi racial i ètnic només ha servit per enfortir els qui volen normalitzar la discriminació

Ernest Coverson, Amnistia Internacional

"Amb un sistema que permet un accés pràcticament sense traves a les armes de foc, la retòrica del president converteix aquesta situació en molt més perillosa i potencialment violenta. Fa tan sols unes setmanes, a Kenosha (Wisconsin), vam presenciar els tràgics resultats del que passa uan les autoritats no garanteixen la seguretat dels qui són objectiu de la ideologia d'odi supremacista blanc. El dret de manifestació no ha d'utilitzar-se com a llicència per intimidar, assetjar i causar dany a altres persones".

Amnistia Internacional Estats Units observarà molt de prop el que passi en les properes quatre setmanes i es mantindrà alerta respecte a les protestes i els incidents de violència, que probablement es veuran esperonats pel tipus de retòrica del president Trump. Amenaçar manifestants pacífics i instar a la intimidació contra el dret a expressar la teva opinió política és inadmissible, i no es tolerarà.