Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

EUA: Amnistia Internacional observarà i denunciarà abusos contra els drets humans durant el període electoral

© Nathan Howard/Getty Images

A Amnistia Internacional li preocupa enormement la situació dels drets humans als Estats Units i observarà de prop i denunciarà les violacions d'aquests drets en relació amb les protestes i manifestacions que tinguin lloc durant les eleccions del 3 de novembre i després del dia de les eleccions, ha anunciat avui l'organització.

"El món està observant els Estats Units i Amnistia Internacional està llesta per documentar i denunciar les violacions als drets a la llibertat d'expressió i de reunió durant tot el període electoral. La facilitat amb què s'adquireixen, en general, armes de foc, sumada a les incitacions a la violència i a les actituds permissives i còmplices amb el supremacisme blanc -per part de persones triades per servir a la població, en tots els nivells de govern- han deixat al país perillosament exposat als disturbis civils i la inestabilitat política", ha declarat Bob Goodfellow, director executiu interí d'Amnistia Internacional Estats Units.

"Les autoritats nord-americanes han de garantir que ningú és objecte d'intimidació armada en els col·legis electorals, així com la llibertat d'expressió i de reunió pacífica, sigui quin sigui el resultat de les eleccions. Això inclou prevenir els abusos per part de la policia i la violència amb armes de foc, així com protegir totes les persones del racisme i la discriminació".

Amnistia Internacional té un equip d'investigació de situacions de crisi a punt per ser desplegat amb rapidesa en cas que es cometin abusos greus en el context de les protestes i observarà activament les xarxes socials i altres plataformes a Internet per documentar i verificar aquest tipus de violacions. Podem anticipar que els mitjans de comunicació rebran actualitzacions i anàlisis puntuals de l'organització sobre aquestes violacions de drets a mesura que es produeixin.

Aquest esforç és conseqüència lògica del treball que porta realitzant Amnistia Internacional al llarg de 2020 d'investigar, documentar i fer campanya en l'àmbit global sobre l'ús excessiu de la força per part de la policia als Estats Units, inclosos mitjans letals discriminatoris contra persones negres, així com l'ús de força innecessària o excessiva contra manifestants pacífics.

En la seva investigació més recent, Amnistia Internacional va documentar també la inacció de la policia a tot els Estats Units a l'hora de garantir i protegir la llibertat de reunió pacífica d'alteracions de tercers, inclosos els esclats de violència entre manifestants i contramanifestants. L'organització ha expressat la seva preocupació per la possibilitat que aquestes constants d'abusos contra els drets humans augmentin a mesura que continuen augmentant les tensions durant les eleccions.

Amnistia Internacional no adopta cap posicionament a favor ni en contra de cap ideologia, partit, candidatura o càrrec polític. L'únic propòsit de l'organització és promoure i defensar la llibertat, la igualtat, la justícia, la dignitat i els drets humans a tot el món.