Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Espanya: Cal adoptar una llei sobre comerç d'armes

14/7/05. Amnistia Internacional i Intermón Oxfam reben amb satisfacció l'anunci públic de Zapatero.

amnistia amni, 

Després de gairebé dos anys de pressió al Govern perquè se sumés a la iniciativa per un tractat internacional per al control del comerç d'armes, Amnistia Internacional i Intermón Oxfam han rebut amb satisfacció el suport a l?esmentat tractat fet públic ahir per José Luís Rodríguez Zapatero. Ambdues organitzacions van protagonitzar la setmana passada un acte a Madrid en el qual van lliurar un calendari gegant al Palau de la Moncloa, que simbolitzava un any de retards en els compromisos del Govern espanyol en matèria de control d'armament.

 

Espanya s'adhereix a aquesta iniciativa mundial després que ja ho hagin fet una vintena de països de totes les regions del món, entre ells Gran Bretanya, França, Alemanya, Holanda, Kenya, Brasil, Cambodja o Finlàndia. Les declaracions del president Zapatero donant suport a aquesta iniciativa que pretén posar fi a les transferències irresponsable d'armes, es van sumar ahir a les expressades en el mateix sentit per altres líders polítics europeus com Tony Blair i Jacques Chirac.

 

Amnistia Internacional i Intermón Oxfam consideren que el suport expressat ha de traduir-se en accions concretes de tots els ministeris implicats en les exportacions espanyoles d'armes: Exteriors, Comerç i Defensa ha d?aplicar de manera més estricta els criteris establerts en el codi de conducta de la UE. A més, després d'aquest anunci públic, el Govern ha d?informar el Congrés sobre els avanços de la discussió internacional sobre el futur tractat, explicant quines accions està desenvolupant per impulsar la seva elaboració. Per coherència amb tot l'anterior, el Govern ha de presentar al més aviat possible al Congrés un projecte de Llei que asseguri el control i la transparència en les exportacions espanyoles d'armament i material de defensa.

 

Més informació sobre la campanya Armes sota control a www.armessotacontrol.org

 

(14/07/2005)