Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Escalada d'execucions a Egipte: sis persones penjades en dues setmanes

Ciutats per la vida i contra la pena de mort a Roma (Itàlia)
Les autoritats egípcies han penjat avui tres presos declarats culpables de matar un agent de policia durant els enfrontaments que van esclatar en les semanes següents a la letal matança de Rabaa. Amb aquests penjaments, ja són sis les persones executades en un termini de dues setmanes a Egipte. En resposta a la notícia, Najia Bounaim, directora de campanyes d'Amnistia Internacional per al Nord d'Àfrica, ha declarat: “Aquestes execucions a la forca, que es produeixen tan sols uns dies després que es donés mort a altres tres persones en casos separats, assenyalen una escalada alarmant de les execucions en el que portem d'any”. “La pena de mort és l'exponent màxim de càstig cruel, inhumà i degradant, i el seu ús resulta atroç en qualsevol circumstància, però encara més quan les sis víctimes d'execució van ser condemnades sobre la base de confessions extretes, segons van afirmar, mitjançant tortura. Les espantoses deficiències del sistema de justícia egipci han donat lloc en els últims anys a centenars de condemnes de mort després de judicis flagrantment injustos.”

“Les autoritats egípcies han de detenir tota nova execució i han d'establir immediatament una suspensió oficial amb vista a l'abolició total de la pena de mort.” Informació complementària El 13 de febrer, les autoritats egípcies van executar tres homes que havien estat declarats culpables de matar un agent de policia a Kerdasa, Guiza, el 19 de setembre de 2013. Un dels tres condemnats va ser objecte de desaparició forçada durant tres dies abans de comparèixer davant un fiscal i ser acusat. Els advocats de tots els acusats van afirmar que els homes havien estat torturats per a fer-los confessar l'assassinat. El 7 de febrer, les autoritats egípcies van executar tres homes que havien estat condemnats a mort per l'homicidi del fill d'un jutge, comès a la localitat d'Al Mansoura l'any 2014. Els homes van assegurar que els havien torturat perquè confessessin el crim.

Amnistia Internacional s'oposa a la pena de mort en tots els casos sense excepció, independentment de qui sigui la persona acusada, de la naturalesa o les circumstàncies del delicte, o del mètode d'execució.