Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Els Estats Units decideixen reprendre les execucions federals

El fiscal William Barr durant l'anunci a la premsa de la represa de les execucions en l'àmbit federal. Fotografia: AP Photo / John Bazemore

El govern dels Estats Units ha anunciat que reprendrà les execucions federals per primera vegada des del 2003. S'ha determinat que són cinc les primeres persones que seran objecte d'aquest nou protocol d'injecció letal. En resposta a això, la directora executiva d'Amnistia Internacional Estats Units, Margaret Huang, ha fet la següent declaració:

"La decisió de l'administració Trump de reprendre les execucions federals després de 16 anys sense dur-ne a terme cap és indignant. És el més recent indicatiu del seu menyspreu pels drets humans".

"La pena de mort és la forma més extrema de càstig cruel i inhumà. És un sistema que pateix deficiències irreparables, i el govern federal no ha de dur a terme cap execució. L'ús de la pena de mort és contrari a les tendències nacionals i internacionals. Vint-i-un estats d'Estats Units i més de la meitat dels països del món ja han determinat que la pena de mort no respecta els drets humans i no té cabuda en les seves legislacions".

Amnistia Internacional s'oposa a la pena de mort en qualsevol circumstància i continuarà lluitant per aconseguir que es posi fi a aquesta pràctica inhumana.