1961-2021: 60 anys actuant pels
drets humans a tot el món

El secretari general d'Amnistia Internacional, Kumi Naidoo, deixa el càrrec

Amnistia Internacional lamenta profundament comunicar que, seguint prescripció mèdica, Kumi Naidoo, secretari general de l'organització, ha pres la decisió de deixar el càrrec per raons de salut. La Junta Directiva Internacional ha acceptat la dimissió del secretari general, que efectua el traspàs de les seves responsabilitats avui, 5 de desembre.

"Sempre he pensat que Amnistia Internacional és un dels actius globals més importants per a la humanitat, així que he pres la decisió d'abandonar el càrrec amb una profunda tristesa. Ara més que mai, l'organització necessita un secretari general amb esperit de lluita i que materialitzi enèrgicament, a través del seu mandat, tot el que mereixen aquest càrrec, aquesta institució i la missió de la universalitat dels drets humans", ha afirmat Kumi Naidoo, secretari general d'Amnistia Internacional.

"He viscut com un gran privilegi poder treballar amb l'excel·lent i compromès personal assalariat i voluntari que explica la nostra organització, tant en el Secretariat Internacional com a les Seccions. Sempre m'ha motivat la feina valuosa i valenta que es duu a terme en el nostre moviment, però la meva salut no em deixa cap altra elecció que prendre aquesta decisió dolorosa i abandonar les meves funcions. Ara haig de recuperar-me i buscar altres formes més sostenibles de seguir contribuint a la lluita per la justícia".

Kumi va prendre la decisió d'abandonar el seu càrrec seguint consell mèdic, després de conèixer que el problema de salut que venia patint havia empitjorat en els darrers mesos.

La Junta Directiva Internacional d'Amnistia Internacional ha acceptat la dimissió de Kumi Naidoo, i la secretària general adjunta, Julie Verhaar, assumirà les responsabilitats de Kumi amb caràcter immediat. Fins que la nova persona que ocuparà el càrrec sigui seleccionada, Julie Verhaar exercirà com a secretària general en funcions.

"Reconeixem que hem acceptat amb poc entusiasme la dimissió de Kumi Naidoo, però l'entenem. Durant el seu acompliment com a secretari general, Kumi ha demostrat un veritable lideratge, ajudant-nos a conformar la nostra propera estratègia global i assegurant-se que podem complir els reptes de drets humans que el món ens planteja", ha afirmat Sarah Beamish, presidenta de la Junta Directiva Internacional d'Amnistia Internacional.

Durant el mes de desembre, en la seva capacitat de secretari general sortint i sempre que la seva salut ho permeti, Kumi es proposa complir amb diversos dels compromisos que va contreure fa temps. Està decidit a aconseguir que la transició sigui acuradament esglaonada, per la qual cosa abandonarà el seu lloc al gener, moment en què s'agafarà un període de baixa mèdica.