Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

El Salvador: el desplegament de forces de seguretat a l'Assemblea Legislativa, preocupant per als drets humans

MARVIN RECINOS/AFP via Getty Images

En resposta a la sessió extraordinària de l'Assemblea Legislativa convocada pel Consell de Ministres del govern del president salvadorenc Nayib Bukele, Erika Guevara-Rosas, directora per a les Amèriques d'Amnistia Internacional, ha afirmat:

"L'ostentós desplegament policial i militar en l'Assemblea Legislativa ens recorda les èpoques més fosques de la història d'El Salvador i emet una alerta internacional sobre el futur dels drets humans al país. El president Nayib Bukele ha de protegir l'important llegat dels acords de pau".

"Les múltiples denúncies de franctiradors situats en les proximitats de l'Assemblea Legislativa, la presència militar innecessària i les restriccions a la llibertat de premsa podrien marcar l'inici d'una ruta perillosa per a la institucionalitat i per als drets humans al país".

"El govern i l'Assemblea Legislativa han d'assegurar que les seves decisions es prenguin respectant les normes nacionals i internacionals, sense posar en risc la institucionalitat que ha d'estar al servei dels drets humans de totes les persones sense distinció. El poble salvadorenc no es mereix reviure els anys de tragèdia i abús estatal".