Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

El personal d'Amazon no ha de pagar amb la seva salut i seguretat l'activitat frenètica del 'Black Friday'

Una dona en l'empaquetat d'Amazon de NYC. Foto: JOHANNES EISELE/AFP via Getty Images

Les persones que treballen per a corren grans riscos en matèria de salut i seguretat des de l'inici de la pandèmia de COVID-19, però la seva capacitat de denunciar i negociar col·lectivament està sotmesa a pressions per part del gegant del comerç electrònic minorista; així ho ha afirmat avui Amnistia Internacional.

Amb motiu del 'Black Friday', un dels períodes de més activitat d'Amazon, Amnistia Internacional ha publicat un nou material titulat Amazon, Let Workers Unionize, en el qual documenta el tracte que rep el personal per part de l'empresa als Estats Units, França, Polònia i Regne Unit.

Segons ha descobert l'equip investigador, Amazon ha soscavat intents del seu personal de sindicar-se i negociar col·lectivament, fins i tot a través d'una vigilància exhaustiva als Estats Units i d'amenaçar amb accions judicials al Regne Unit, i no ha abordat afers clau de salut i seguretat a Polònia i França.

"Durant tota la pandèmia, els treballadors i treballadores d'Amazon han estat arriscant la salut i la vida per garantir l'arribada de béns essencials a moltes cases, ajudant Amazon a generar uns beneficis sense precedents. En aquest context, és alarmant que Amazon hagi tractat de forma tan hostil els seus intents de sindicar-se; calia esperar una altra cosa d'una de les empreses més influents del món", ha manifestat Barbora Černušáková, investigadora i assessora d'Amnistia Internacional sobre drets econòmics, socials i culturals.

"Ara que s'apropa el període de més activitat d'Amazon amb el 'Black Friday' i les festes de Nadal, demanem a l'empresa que respecti els drets humans de tot el seu personal i compleixi les normes laborals internacionals, que estableixen clarament el dret de sindicació de treballadors i treballadores. Amazon ha d'abstenir-se de violar el dret a la privacitat del seu personal, i deixar de tractar l'activitat sindical com una amenaça".

Es restableixen els objectius de productivitat

Al març de 2020, Amazon va suspendre els seus estrictes objectius de productivitat per al personal davant la preocupació que fossin incompatibles amb les mesures de salut i seguretat que calia adoptar per evitar contagis de COVID-19. No obstant això, a l'octubre, amb vista a la temporada vacacional de finals d'any, Amazon va anunciar el restabliment d'aquests objectius als seus treballadors i treballadores dels Estats Units, Regne Unit i altres països.

Personal d'Amazon al Regne Unit va comunicar la recepció d'un missatge de text que deia: "A partir del 21 d'octubre reprendrem els informes sobre acompliment i productivitat en el repartiment a fi d'estar preparats per atendre als nostres clients en les properes setmanes".

Amenaces i mesures disciplinàries a sindicats

El dret i les normes internacionals de drets humans estableixen amb claredat que qualsevol treballador o treballadora té dret a fundar sindicats i afiliar-se a ells, a tenir unes condicions laborals segures i al fet que es respecti el seu dret a la privacitat.

Tot i que Amazon afirmi que respecta el dret dels seus treballadors i treballadores a unir-se i formar sindicats, ha soscavat sistemàticament la capacitat d'actuació d'aquestes associacions. Amazon no només va assenyalar la presència de sindicats com un factor de "risc" en els seus informes anuals de 2018 i 2019 sinó que, a més, en un vídeo de formació de 2018, aconsellava al personal directiu estar atent als "senyals d'alarma" sobre activitat sindical.

Al març i abril va haver-hi un esclat d'indignació als Estats Units quan Amazon va acomiadar personal que havia denunciat públicament les seves condicions de salut i seguretat en el treball durant la pandèmia.

Al Regne unit es va amenaçar repetidament sindicalistes de GMB amb manaments judicials per "entrada il·legal" quan van intentar accedir a les instal·lacions d'Amazon per reclutar membres. D'altra banda, avisos legals enviats a sindicalistes el 2018 i 2019 demostren que Amazon vigila sindicalistes en els seus perfils de xarxes socials, ja que s'adjuntaven captures de pantalla com a prova de les manifestacions "planejades".

A Polònia, el sindicat Iniciativa de Treballadors va denunciar que s'havien adoptat mesures disciplinàries contra els seus membres, entre els quals una dona que va ser amonestada per reclutar sindicalistes en hores de treball.

Vigilància

Un altre motiu de preocupació és la vigilància del personal d'Amazon. Al setembre, Vice News va informar que Amazon havia publicat anuncis per cobrir llocs d'analista d'intel·ligència amb l'objectiu de detectar riscos com "amenaces d'organització sindical contra l'empresa". Amazon va retirar posteriorment els anuncis i va declarar que s'havien publicat per error.

El mateix mes, Vice News va publicar detalls de documents interns d'Amazon que demostraven que l'empresa havia estat vigilant i analitzant en secret grups privats de repartidors d'Amazon Flex a Facebook per detectar plans de vaga o protesta, entre altres objectius.

El 21 de setembre de 2020, Amnistia Internacional es va adreçar per escrit a Amazon per demanar-li aclariment de la seva postura sobre les acusacions de recopilació de dades i vigilància indegudes sobre els seus treballadors i treballadores. En la seva resposta, datada el 12 d'octubre de 2020, Amazon no contestava les preguntes específiques sobre aquestes pràctiques. Però sí que afirmava que Amazon concedeix un "gran valor a mantenir converses diàries amb cada persona associada a l'empresa. La relació directa amb el nostre personal és una part important de la nostra cultura laboral".

Segons documents interns que es van filtrar i van fer públics a l'octubre de 2020, Amazon utilitza la tecnologia presumptament per vigilar al seu personal als Estats Units, fet que inclou rastrejar els seus perfils en xarxes socials per detectar senyals o plans de vaga o protesta.

A l'octubre, el lloc de notícies Recode va informar que, segons una comunicació interna filtrada, Amazon planejava invertir centenars de milers de dòlars a vigilar les "amenaces" sindicals mitjançant un nou sistema tecnològic denominat geoSPatial Operating Console.

"Aquesta classe de conducta sinistra a l'estil Gran Germà és totalment inacceptable i atenta contra la llibertat d'expressió de treballadors i treballadores i el seu dret a organitzar-se", ha manifestat Barbora Černušáková.

Manca de col·laboració amb els sindicats en matèria de salut i seguretat durant la pandèmia

Atès que encara es contagien de COVID-19 centenars de milers de persones cada dia, la salut i la seguretat del personal d'Amazon continuen sent motiu de gran preocupació.

A Polònia, Iniciativa de Treballadors va explicar a Amnistia Internacional que, al març de 2020, Amazon es va negar a debatre motius de preocupació sobre salut i seguretat amb aquest sindicat. A França, el sindicat Solidaires va emprendre accions judicials davant els tribunals que van obligar l'empresa a aturar temporalment les seves operacions i introduir mesures més rigoroses de salut i seguretat.

Els sindicats també han plantejat motius de preocupació relacionats amb els complements salarials de perillositat. Tot i que a Europa i Amèrica del Nord es van aprovar complements de perillositat addicionals per al personal d'Amazon, a finals de maig es van retirar en gairebé tots els països, tot i que continuava la pandèmia.

"Aquest període festiu és la culminació d'un any llarg i difícil per als treballadors i treballadores d'Amazon, que han hagut de lluitar pel reconeixement dels seus drets laborals enmig d'una pandèmia", ha dit Barbora Černušáková.

"Amazon s'enfronta a un escrutini creixent pel tracte al seu personal; demanem a l'empresa que reaccioni i assumeixi plenament la seva obligació de respectar els drets de treballadors i treballadores".