Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

El Parlament Europeu demana un embargament d'armes a l'Aràbia Saudita

El Parlament Europeu ha respost a l'homicidi de Jamal Khashoggi censurant en votació l'Aràbia Saudita pel tracte que dispensa als defensors i defensores dels drets humans. I també ha aprofitat l'oportunitat per demanar un embargament d'armes a l'Aràbia Saudita pels crims de guerra comesos per la coalició que lidera al Iemen.

En resposta a la notícia que el Parlament Europeu ha expressat la seva condemna al regne de l'Aràbia Saudita després de l'homicidi del destacat periodista Jamal Khashoggi i ha demanat un embargament d'armes, Covadonga de la Campa, directora interina de l'Oficina d'Amnistia Internacional davant la Unió Europea, ha manifestat:

"L'homicidi recent de Jamal Khashoggi ha revelat els límits que té la diplomàcia silenciosa quan s'enfronta a un menyspreu greu i constant pels drets humans. Amnistia Internacional ha documentat desenes d'atacs il·legítims efectuats per la coalició dirigida per l'Aràbia Saudita al Iemen, inclosos bombardejos aeris indiscriminats i desproporcionats, que han matat i ferit civils i destruït desenes d'habitatges, escoles, hospitals, mercats i mesquites".

Una constant de repressió de la dissidència política

"Com que hi ha indicis clars que les armes podrien utilitzar-se per cometre violacions greus del dret internacional al Iemen, tots els Estats proveïdors d'armes han de suspendre les seves transferències a l'Aràbia Saudita i als membres de la seva coalició".

"Acollim amb satisfacció les fortes crítiques del Parlament Europeu a l'Aràbia Saudita per la repressió d'activistes i periodistes. Fins fa poc, la supressió general dels drets humans a l'Aràbia Saudita trobava per resposta un silenci insuportable de la comunitat internacional. Encara que de naturalesa excepcionalment horrible, l'homicidi de Jamal Khashoggi no és, lamentablement, excepcional. S'enquadra per complet en un patró de repressió i supressió de la dissidència pacífica, que no ha fet més que intensificar-se des que Mohammad bin Salman és el príncep hereu".