Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

El Congrés de l'Argentina ha de legalitzar l'avortament

© Amnistia Internacional

En resposta a la notícia que el recentment investit president argentí, Alberto Fernández, presentarà en deu dies un projecte de llei per legalitzar l'avortament, Mariela Belski, directora executiva d'Amnistia Internacional Argentina, ha declarat:

"El Congrés ha d'escoltar ara les demandes de desenes de milers de dones que han lluitat per tenir el control del que fan sobre els seus cossos. És hora que l'Argentina se sumi a la llista de països que han legalitzat la interrupció de l'embaràs i digui ADEU a l'avortament clandestí"

"L'accés a un avortament sense riscos és un dret humà. No obstant això, a l'Argentina l'avortament és restringit, i només està a disposició de dones la vida o la salut de les quals corrin perill, o quan l'embaràs sigui conseqüència d'una violació. La legalització de l'avortament seria un pas realment històric per al nostre país, i les dones podrien mirar cap a davant, a un futur en el qual els seus drets es respectin i en el qual elles siguin tractades dignament".

Informació complementària

A l'agost de 2018, una votació històrica per legalitzar l'avortament a l'Argentina va fracassar en el Senat. No obstant això, els defensors i defensores dels drets de les dones, inclosa Amnistia Internacional, es van comprometre a seguir lluitant convençuts que aviat l'avortament serà llei. Desenes de milers de dones van sortir als carrers per manifestar-se en favor de l'avortament legal, decidides a seguir pressionant el govern.

Després de ser elegit, el president Alberto Fernández va anunciar que impulsaria la legalització de l'avortament. "És un problema de salut pública que hem de resoldre", va declarar.

El debat sobre la despenalització i la legalització de l'avortament a l'Argentina ha situat la qüestió de l'avortament en l'agenda pública de la nació. El moviment de dones i les generacions més joves han fet sentir la seva veu en aquesta lluita.