Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Egipte: empresonar la defensora dels drets humans que va denunciar assetjament sexual és una injustícia

Amal Fathy © Particular
Un tribunal egipci ha confirmat la pena de dos anys de presó imposada a la defensora dels drets humans Amal Fathy per publicar a Internet un vídeo en el qual criticava a les autoritats del país per no prendre mesures contra l'assetjament sexual.

En resposta a aquesta notícia, Najia Bounaim, directora de campanyes d'Amnistia Internacional pel Nord d'Àfrica, ha declarat:

"La decisió del tribunal de confirmar la sentència condemnatòria dictada contra Amal Fathy és una injustícia atroç. Resulta absolutament vergonyós que es castigui una supervivent d'assetjament sexual amb una pena de dos anys de presó només per parlar sobre la seva experiència. Aquesta sentència és un desafiament a la justícia i hauria de pesar sobre la consciència de les autoritats egípcies".

"Aquesta sentència resulta especialment cruel per arribar amb prou feines uns dies després que Amal aconseguís reunir-se amb els seus éssers estimats".

"En lloc d'arremetre contra les veus crítiques i contra els qui tenen la valentia de dir el que pensen, les autoritats egípcies haurien d'anul·lar immediatament la sentència que condemna Amal Fathy i retirar tots els càrrecs contra ella".

Amal Fathy es trobava detinguda tot esperant judici en relació amb una altra causa en la qual se l'acusa de ser "membre d'un grup terrorista", entre altres delictes. El 27 de desembre se li va atorgar la llibertat condicional a condició de personar-se en una comissaria de policia durant una hora a la setmana i no abandonar el seu domicili excepte quan tingués cites mèdiques.

Amal Fathy és defensora dels drets humans i està casada amb Mohamed Lotfy, ex investigador d'Amnistia Internacional i actual director de la Comissió de Drets i Llibertats d'Egipte, organització no governamental egípcia de drets humans. El seu cas va formar part de la campanya Escriu pels Drets d'Amnistia Internacional el 2018.