Saltar al contenido
Actuem pels drets humans a tot el món
Buscar

Emirats Àrabs: confirmats els deu anys de presó al defensor dels drets humans Ahmed Mansur

Davant la decisió adoptada avui pel Tribunal Suprem Federal dels Emirats Àrabs Units (EAU) de mantenir la sentència condemnatòria i la pena de 10 anys de presó imposades al defensor dels drets humans Ahmed Mansoor, Lynn Maalouf, directora d'investigació d'Amnistia Internacional per al Pròxim Orient, ha declarat:

"La decisió adoptada avui pel Tribunal de mantenir la sentència condemnatòria i la pena de 10 anys de presó imposades a Ahmed Mansoor confirma que no hi ha espai per a la llibertat d'expressió als Emirats Àrabs Units".

"L'únic 'delicte' que ha comès Ahmed Mansoor va ser expressar les seves opinions pacífiques a les xarxes socials i és indignant que sigui castigat amb aquesta dura pena de presó. Aquesta sentència és ferma i no es pot recórrer. En lloc de castigar Ahmed Mansoor per atrevir-se a expressar les seves opinions, les autoritats han de garantir l'anul·lació de la sentència condemnatòria i de la pena i la seva excarceració immediata i incondicional".

Al maig de 2018, Ahmed Mansoor va ser condemnat a 10 anys de presó i al pagament d'una multa d'un milió de dírhams (aproximadament 236.000 euros) per publicacions que havia fet a Facebook i Twitter després de ser declarat culpable de publicar "informació falsa, rumors i mentides sobre els EAU" que podrien perjudicar la "harmonia social i la unitat" del país. Totes les actuacions judicials seguides contra ell es van tramitar en un secret gairebé absolut.

Abans de ser empresonat, Ahmed Mansoor era un dels defensors dels drets humans més destacats dels EAU. El 2015 va rebre el prestigiós Premi Martin Ennals per als Defensors dels Drets Humans pel seu treball de documentació de la situació d'aquests drets al país.