Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Diem NO a l'explotació sexual de dones i nenes


Detingudes vuit persones per explotar sexualment 150 dones en dos prostíbuls. Xarxa de prostitució que traficava amb dones d'Europa oriental, desmantellada. Trenta detinguts d'una màfia de proxenetes xinesos. Desfeta una xarxa internacional de proxenetes a la costa...” L'any passat i aquest 2010 hi ha hagut massa titulars com aquests.

Prop de 100.000 dones joves (i sovint nenes) de Brasil, Bulgària, Romania, Colòmbia, Equador, Nigèria, Ucraïna, Rússia, Senegal... són portades cada any a la Unió Europea, víctimes de tràfic de persones. El tràfic de persones per ser explotades sexualment i la violència sexual contra les dones formen part de l'ampli ventall de violacions de drets humans que s’acarnissen amb les dones i les nenes per sol fet de ser-ho. A més, el tràfic per a l’explotació sexual és un crim contra la llei internacional.

El tràfic de persones és una violació del dret a la vida, a la salut, a la integritat física, a la integritat psíquica, a no ser discriminades... Els traficants de persones utilitzen força, engany, coacció i abús de situacions de necessitat. Ataquen la llibertat de milions de dones i nenes a tot el món per sotmetre-les a explotació sexual o a treballs forçats. És realment una esclavitud en ple segle XXI. Les víctimes d’aquest tràfic pateixen agressions sexuals, violacions, pallisses i represàlies contra els seus familiars, com mètodes per garantir silenci i submissió.

Hi ha poques dades sobre tràfic de persones, però segons l’Organització Internacional del Treball podria haver-hi 2.400.000 víctimes. Quasi totes, dones i nenes.

En tot aquest procés, Espanya és un país de trànsit cap a Europa. Amnistia Internacional demana al Govern d'Espanya i als governs de les Comunitats Autònomes que investiguin el tràfic de persones per portar els seus responsables als tribunals, i que promoguin la identificació de les víctimes, com pas fonamental per assegurar-ne la seva atenció i protecció.

Els demana que garanteixin que les dones i nenes víctimes de tràfic de persones puguin denunciar-ho, així com que assegurin el tracte policial adequat i, per tant, la protecció de les víctimes. Que aquestes rebin una atenció integral i especialitzada perquè puguin recuperar-se i obtinguin les reparacions necessàries, i que siguin considerades víctimes abans que estrangeres sense documentació regular. Que no tractin el tràfic de persones com un problema de control migratori, si no de dones i nenes amb drets humans violats i que assegurin a les víctimes de tràfic de persones la informació necessària sobre el seu dret a sol·licitar asil i l’assistència lletrada d’advocats especialitzats.

Cal que Govern central i els governs autonòmics es coordinin i dediquin els màxims recursos econòmics, legals i polítics per eradicar aquest tràfic, així com qualsevol altra forma de violència contra dones i nenes.