Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Dia Mundial Persones Refugiades: Welcome Communities mostra com la col·laboració entre població local i persones refugiades és una relació de benefici mutu


Amnistia Internacional
llança Welcome Communitiies, campanya de sensibilització i d’acció per construir comunitats obertes i acollidores. L’organització presenta una docusèrie en vídeo que mostra com petites accions i gestos quotidians aconsegueixen impacte real.

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, dimecres 20 de juny,
Amnistia Internacional ha presentat aquest migdia a Barcelona la campanya Welcome Communities – Comunitats Acollidores. Aquesta campanya vol mostrar com petites accions quotidianes (intercanvi d’idiomes, lloguer d’habitacions, el fet de compartir temps i activitats lúdiques, l’acompanyament en gestions administratives o la denúncia d’actituds discriminatòries, entre altres) obren un camí de benefici mutu entre persones refugiades i població local.

Malgrat la
passivitat i el bloqueig dels estats europeus al compliment de les seves obligacions de protecció dels drets de les persones que fugen de la guerra, la persecució, la fam o la violència als seus països, la ciutadania ja ha demostrat en nombroses ocasions la seva voluntat d’acollir.

«Volem posar en valor iniciatives positives que funcionen per donar la benvinguda i garantir una acollida digna a persones refugiades que ja viuen a les nostres comunitats», ha explicat
Adriana Ribas, coordinadora d’Amnistia Internacional Catalunya (AIC). «Welcome Communities gira al voltant d’una idea central: la col·laboració entre població local i persones refugiades és una relació de benefici mutu i construeix comunitats obertes i acollidores».

La campanya fa una
crida a la ciutadania a sumar-se a un moviment de persones que, mitjançant les seves accions, ja estan acollint persones refugiades. La informació i propostes de la campanya ja es poden consultar al web d’AIC, i s’adrecen a persones individuals, associacions, empreses i universitats.

Docusèrie en vídeo


Amnistia Internacional ha produït una docusèrie que mostra com, quan la gent s’uneix, passen coses extraordinàries. Els videos, tres fins al moment, mostren com tothom pot fer alguna cosa, encara que sigui un petit gest, per donar la benvinguda a les persones refugiades.

En els videos hi trobem la història de
Mayyar Skhaita, refugiat sirià d’Alep que viu a Barcelona des de fa gairebé dos anys. En Mayyar comparteix pis amb un matrimoni local que va conèixer a través d’una companya d’universitat. També hi apareixen moltes persones voluntàries, com la Izaskun Arrese, de Refugees Welcome Barcelona, organització que fa d’enllaç entre persones refugiades i llogaters que volen compartir l’habitatge.