Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Centenars de milers de persones demanen al Consell de Drets Humans justícia per a Veneçuela

El Secretari General d'Amnistia International Kumi Naidoo, va dirigir el dia d'avui una carta oberta acompanyat per una petició signada per 53.677persones en 131 països, sol·licitant als estats membres del Consell de Drets Humans que adoptin una Comissió d'Investigació per portar veritat, justícia i reparació a les víctimes de violacions de drets humans a Veneçuela.

“Hem vist a milions de persones fugir de la crisi de drets humans a Veneçuela, víctimes d'una política de repressió i sense accés als drets més bàsics com a menjar i salut. La comunitat internacional ha d'actuar ja, amb una resposta que reconegui el dret de les víctimes a la justícia, i que dissuadeixi la repetició de violacions a drets humans? va dir Kumi Naidoo, Secretari General d'Amnistia Internacional.

El govern de Nicolás Maduro ha estat sota la mirada de l'Alta Comissionada de Drets Humans, qui ha reportat en múltiples ocasions la greu situació que es viu a Veneçuela.

Tal com ho han sol·licitat més de 100 organitzacions veneçolanes i internacionals, aquest monitoratge ha d'elevar-se amb la creació d'un mecanisme independent d'investigació. Una Comissió d'Investigació no només tindria el rol de descriure les violacions de drets humans, sinó que ha d'apuntar cap a la determinació de responsabilitats; enviant un fort missatge tant a víctimes com a perpetradors, que les violacions de drets humans a Veneçuela no quedaran impunes.