Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Carta oberta de cinc ONG per salvar l'últim vaixell de rescat que opera al Mediterrani

Els líders europeus han d'actuar immediatament per ajudar l'Aquarius, el darrer vaixell no governamental de recerca i salvament que actua en el Mediterrani; han d'inscriure'l en el registre després que les autoritats panamenyes li retiressin la seva bandera. Així ho han manifestat avui cinc organitzacions internacionals de drets humans en una carta oberta.

La carta es va enviar als líders europeus en el cinquè aniversari del naufragi de Lampedusa, en el qual van morir almenys 368 persones, per instar-los a oferir a l'Aquarius una bandera.

"L'Aquarius ha salvat desenes de milers de vides en el mar, i ha omplert un buit deixat pels Estats", ha manifestat Judith Sunderland, directora adjunta en funcions de Human Rights Watch per a Europa i Àsia Central, en nom de les organitzacions. "Quin millor homenatge per a qui va morir prop de Lampedusa fa cinc anys que garantir que l'Aquarius -símbol de solidaritat i respecte per a la vida humana i la dignitat- pot continuar amb la seva missió de salvar vides?".

"L'Aquarius era l'última línia de defensa per a homes, dones, nens i nenes que s'enfronten a la impossible elecció d'arriscar-se a morir en el mar o bé patir abusos terribles a Líbia. Demanem que algun país li proporcioni una bandera perquè pugui continuar amb aquest treball essencial", ha manifestat Maria Serrano, directora de campanyes sobre Migració d'Amnistia Internacional.

La carta està firmada per Amnistia Internacional, Human Rights Watch, el Consell Europeu sobre Refugiats i Exiliats (ECRE), la Comissió Internacional de Juristes (CIJ) i la Federació Internacional dels Drets Humans (FIDH).

Sos Méditerranée i Metges Sense Fronteres (MSF) han obert una petició en línia.