Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Estats Units: el cas de Breonna Taylor subratlla la necessitat d'una reforma policial autèntica

© Jason Connolly/AFP via Getty Images

En resposta a la decisió anunciada avui sobre el cas de Breonna Taylor, la responsable superior de Programes de Justícia Penal d'Amnistia Internacional Estats Units, Kristina Roth, ha manifestat:

"La mort de Breonna Taylor és una tragèdia. Aquesta dona dormia en el seu llit quan la policia va tirar avall la porta, va obrir foc de forma imprudent i la va matar. La gent negra dels Estats Units té el mateix dret que la resta de la població a gaudir de seguretat, encara que això sigui alguna cosa difícil de concebre quan pensem en els abominables homicidis de Breonna, Ahmaud Arbery, George Floyd, Dijon Kizzee i massa persones més".

"El cas de Breonna Taylor ens recorda com l'estatut sobre l'ús de força letal de la policia de Kentucky posa fora d'abast la rendició de comptes pels homicidis il·legítims de persones, i ens recorda la freqüència amb què la policia, que se suposa que ha de protegir la vida, mira únicament un aspecte d'aquest principi. Aquest cas ha de servir com a crida d'atenció a les autoritats designades per elecció perquè aprofitin aquest moment per adoptar una valenta agenda de reforma policial, una reforma que aporti una rendició de comptes significativa, torni a donar forma a la seguretat pública i proporcioni justícia per a totes les persones".

"Després d'aquesta notícia, demanem a la policia que faciliti el dret a la protesta pacífica. Totes les persones tenen dret a sortir al carrer i fer sentir la seva veu, i la policia ha de complir la seva obligació prevista pel dret internacional de facilitar que es faci fer realitat aquest dret".