Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Brasil: detencions són el primer signe de progrés en la investigació de l'assassinat de Marielle Franco

L'activista Marielle Franco (Brasil). Imatge: Mídia Ninja

En resposta als informes que la policia brasilera ha arrestat dos homes a Rio de Janeiro per l'assassinat de la defensora dels drets humans, Marielle Franco, i el seu conductor Anderson Gomes el 14 de març de 2018, Erika Guevara-Roses, directora per les Américas d'Amnistia Internacional, ha afirmat:

"Aquesta setmana es compleix un any des que Marielle Franco va anar brutalment assassinada, en un atac que va ser devastador per a moltes comunitats els drets de les quals va lluitar per protegir. L'assassinat de Marielle va ser un flagrant intent de silenciar una defensora de drets humans valenta, que havia dedicat la seva vida a defensar les dones, persones LGBTI i joves negres a les faveles de Rio".

Aquestes detencions són el primer senyal de progrés en una investigació que amb prou feines ha avançat a un any dels assassinats. Fem una crida a les autoritats brasileres per garantir que les investigacions siguin independents i imparcials, i que portin a tots els responsables, inclosos a aquells que van ordenar el crim, a judicis justos".

"No hi ha millor manera d'honrar l'increïble llegat de Marielle Franco que comprometre's a protegir als defensors dels drets humans i garantir que puguin continuar amb seguretat la seva missió".