Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Birmània: privar d'aliments la població rohingya és una forma clara d'expulsar-los del país

Davant l'afirmació de l'ONU que Birmània continua la seva campanya de neteja ètnica contra la població rohingya, que inclou la "privació forçada d'aliments", James Gomez, director d'Amnistia Internacional pel Sud-est Asiàtic i Oceania, ha declarat:

"Lamentablement, les conclusions de l'ONU reflecteixen les nostres: no hi ha dubte que continua la cruel campanya de neteja ètnica de les autoritats de Birmània contra la població rohingya. Rohingyes que han fugit ens han explicat que se'ls segueix privant forçosament d'aliments per intentar expulsar-los silenciosament del país".

"Aquesta és una prova més que qualsevol pla per a la repatriació organitzada de persones refugiades rohingyes des de Bangladesh és summament prematur. Ningú hauria de ser retornat a Birmània fins que pugui fer-ho de forma voluntària, en condicions de seguretat i dignitat; alguna cosa que, evidentment, no és possible avui".

"Les autoritats de Birmània han de posar fi a totes les operacions encaminades a expulsar a la població rohingya de la seva terra, sigui a punta de pistola o mitjançant la privació d'aliments. Ja és hora també que la comunitat internacional prengui mesures i accions, la qual cosa inclou la imposició d'un embargament d'armes i de sancions específiques".

Informació complementària

El 7 de febrer de 2018, Amnistia Internacional va publicar un informe que mostrava que continuava la campanya de neteja ètnica contra la població rohingya i detallava com les autoritats negaven aliments, participaven en robatoris sistemàtics i sotmetien a les dones i nenes a violència sexual. Poden consultar aquí el text complet.