Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Bielorússia: la causa penal contra l'oposició és una violació escandalosa de la llibertat d'expressió

En resposta a l'anunci que el Fiscal General de Bielorússia ha obert una causa penal contra el Consell de Coordinació, nou òrgan format per líders de l'oposició, Bruce Miler, director en funcions d'Amnistia Internacional per a Europa Oriental i Àsia Central, ha manifestat:

"No contentes amb la detenció de milers de manifestants, torturar persones detingudes i colpejar periodistes i personal mèdic, les autoritats bielorusses han acusat ara els líders de l'oposició pacífica d'amenaçar la seguretat nacional. Aquesta mesura demostra a quina extrems pot arribar el govern d'Alexander Lukashenko per aferrar-se al poder. Si hi ha alguna cosa que amenaça la pau i la seguretat a Bielorússia, és la violència de les autoritats contra el seu propi poble".

"Aquesta evolució dels esdeveniments demostra una vegada més que no hi ha cabuda a Bielorússia per a cap opinió que qüestioni o critiqui el govern del president Lukashenko. No cap ja fer-se cap il·lusió que les autoritats estiguin interessades a respectar els drets humans i l'Estat de dret".

"Seguim demanant a les autoritats bielorusses que posin fi als abusos contra manifestants pacífics i els recordem que, en virtut del dret internacional, tenen l'obligació de respectar el dret a la llibertat d'expressió. L'anunci del Fiscal General causarà consternació en qui participa en les protestes, perquè el poble bielorús ha de poder expressar les seves opinions sense por de patir represàlies".