Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Bahrain: confirmen condemna de Nabeel Rajab a cinc anys de presó per publicar tuits

Lynn Maalouf, directora d'investigació per al Pròxim Orient d'Amnistia Internacional, ha declarat en relació amb la notícia que el Tribunal de Cassació de Bahrain ha confirmat la condemna imposada a un dels defensors dels drets humans més destacats de Bahrain, Nabeel Rajab, a causa de les opinions que va expressar a Twitter:

"La vergonyosa sentència feta pública avui és una paròdia de la justícia. La decisió de confirmar la declaració de culpabilitat de Nabeel Rajab i la seva condemna a cinc anys de presó pel simple fet de publicar piulades en què expressava les seves opinions posa clarament de manifest la farsa que és el sistema de justícia de Bahrain. El tractament que li han dispensat les autoritats de Bahrain és totalment inacceptable.

"Nabeel Rajab és pres de consciència. És totalment indignant que ja hagi passat 24 mesos empresonat, nou dels quals en un agònic confinament en règim d'aïllament, tracte que equival a tortura. En lloc d'allargar el seu patiment i condemnar-lo a diversos anys més de presó, les autoritats de Bahrain haurien d'anul·lar la seva declaració de culpabilitat i la pena imposada i posar-lo en llibertat de forma immediata i incondicional".

Informació complementària

El 5 de juny de 2018, el Tribunal d'Apel·lació de Bahrain va confirmar la condemna de cinc anys de presó imposada a Nabeel Rajab per comentaris publicats i retransmesos en el seu compte de Twitter sobre la matança de civils al Iemen per part de la coalició liderada per l'Àràbia Saudita, així com sobre les denúncies de tortura a la presó de Jaw després del motí que va tenir lloc en aquest centre penitenciari al març de 2015. Van declarar-lo culpable de "difondre rumors falsos en temps de guerra", "insultar a les autoritats públiques" i "insultar a un país estranger".

També està complint dos anys de presó per entrevistes televisives que va concedir el 2015 i 2016, quan pel que sembla va afirmar que les autoritats de Bahrain no estaven permetent l'accés al país a organitzacions de drets humans.