Amnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsAmnesty IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid IconsCovid Icons
Actuem pels drets humans a tot el món

Bahrain: Confirmada la injusta sentència condemnatòria a Nabeel Rajab per unes piulades

Al febrer d'aquest any, Nabeel Rajab va ser condemnat a cinc anys de presó. La condemna està relacionada amb unes publicacions i uns retuits fets des del seu compte de Twitter sobre presumptes tortures a la presó bahreiní de Jaw i les morts de civils en el conflicte de Iemen a les mans de la coalició dirigida per Aràbia Saudita.

Ara s'espera que Nabeel Rajab interposi un últim recurs davant el Tribunal de Cassació de Bahrain.


Informació complementària

Nabeel Rajab, president del Centre de Drets Humans de Bahrain, sofreix un assetjament i fustigació implacables per la seva labor pacífica en favor dels drets humans i porta entrant i sortint de presó des de 2012 per diversos càrrecs relacionats amb el seu activisme pacífic. Des de novembre de 2014 té prohibit sortir de Bahrain.

Nabeel Rajab està empresonat des de juny de 2016, i en l'última ronda de judicis, celebrada aquest any, se li va imposar una pena addicional de dos anys de presó per unes entrevistes que va concedir en televisió en 2015 i 2016. El Tribunal de Cassació d'Al-Manama, capital de Bahrain, va confirmar la seva condemna el 15 de gener de 2018, declarant-ho culpable de "Difondre notícies, declaracions i rumors falsos sobre la situació interna del regne que menyscaben el seu prestigi i posició".