Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Austràlia: la llei Medivac suposa un avenç en el tracte humà de les persones refugiades

© Department of Immigration and Citizenship

En resposta a l'aprovació al Senat de la llei Medivac (d'evacuació mèdica) i a l'anunci del primer ministre sobre la reobertura de l'illa de Nadal, Graham Thom, coordinador del treball sobre refugiats d'Amnistia Internacional Austràlia, ha declarat:

“L'aprovació de la llei Medivac és un pas positiu cap al tracte humà dels refugiats de Manus i Nauru. És encoratjador veure que l'opinió pública es reflecteix per fi en el Parlament gràcies a les nombroses persones que han lluitat tant perquè la llei tiri endavant”.

“En el cas de Hakeem, el govern d'Austràlia l'ha reconegut i ha treballat àrduament per a garantir la seva devolució a Austràlia. Però moltes altres persones que com Hakeem, tenen reconegut l'estatut de refugiat, continuen recloses en condicions terribles a Manus i Nauru.”

“La majoria dels qui romanen a l'illa de Manus i de Nauru són persones refugiades que han demostrat que les seves vides correrien perill en cas de ser retornats als seus països d'origen. No es pot demonitzar els refugiats de Manus i Nauru mentre a altres se'ls dóna la benvinguda i se'ls lloa la contribució a Austràlia.”

“Hem rebut amb decepció l'anunci d'avui de la reobertura del centre de detenció de persones migrants a Christmas Island (havia tancat el 2018). Hem vist una vegada i una altra que latramitació extraterritorial de sol·licituds de protecció internacional no funciona, i crear un altre centre extraterritorial per a refugiats malalts no solucionarà el problema. Reobrir Christmas Island no és més que una maniobra política cruel i innecessària.”