Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Austràlia: el govern ha de permetre l'entrada de la defensora de drets humans Chelsea Manning

Davant la notícia que el govern d'Austràlia està considerant la possibilitat de denegar a l'activista nord-americana Chelsea Manning el visat per entrar a Austràlia per a una sèrie de xerrades publiques, Claire Mallinson, directora nacional d'Amnistia Internacional Austràlia, ha manifestat:

"Amnistia Internacional considera motiu de gran preocupació l'intent del govern australià de silenciar l'activista nord-americana Chelsea Manning mitjançant la denegació del visat per entrar a Austràlia. En impedir-li l'entrada, el govern australià enviaria l'esgarrifós missatge que el nostre govern no valora la llibertat d'expressió. No és massa tard perquè el govern canviï d'opinió".


"Chelsea Manning viatja a Austràlia per a una sèrie de xerrades que inclouran debats sobre les possibles violacions de drets humans que va revelar i va denunciar i del seu activisme de drets humans des que va sortir de presó, incloses les seves activitats com a oberta defensora dels drets de les persones LGBTI"

"Prohibir la seva entrada basant-se en una sentència condemnatòria penal passada seria una restricció del seu dret a la llibertat d'expressió i menyscabaria la seva feina legítima de defensa dels drets humans. Chelsea Manning no hauria de seguir fent front a sancions després del període de presó que va complir i la commutació de la seva condemna per ordre presidencial".

"El que Chelsea Manning ha de dir desperta un gran interès, com demostra el fet que para les seves properes aparicions públiques a Austràlia s'hagi previst una nodrida assistència. Ha de revocar-se aquesta decisió i autoritzar Chelsea Manning a continuar amb la seva gira de conferències perquè la població australiana tingui l'oportunitat de participar en debats sobre qüestions de drets humans".

Amnistia Internacional ha escrit al Departament de l'Interior instant amb fermesa al govern al fet que permeti la concessió del visat a Chelsea Manning perquè entri a Austràlia i pugui explicar amb llibertat la seva història als ciutadans i ciutadanes australians que desitgin escoltar-la.