Saltar al contenido
Actuem pels drets humans a tot el món
Buscar

Argentina: la investigació sobre el cas de Santiago Maldonado ha de ser realitzada de forma imparcial i sense ingerències

Segons Amnistia Internacional, a un any de la desaparició de Santiago Maldonado i posterior troballa del seu cos sense vida, és imperatiu que les autoritats argentines aclareixin el cas i compleixin amb la seva obligació de garantir els drets de la seva família a la veritat, la justícia i la reparació.

"Les autoritats judicials han d'avançar en una investigació imparcial, independent i exhaustiva per determinar les causes de la mort de Santiago Maldonado i, si s'estableix responsabilitat d'algun agent estatal en aquesta mort, ha de ser portat davant la justícia sense demores ni ingerències", va dir Erika Guevara Rosas, directora per a les Amèriques d'Amnistia Internacional.

Santiago Maldonado era un jove de 28 anys que va desaparèixer l'1 d'agost de 2017, després d'una violenta repressió per part de la Gendarmeria Nacional a la comunitat Mapuche Pu Lof, al Departament de Cushamen, Província de Chubut.

Santiago Maldonado es trobava en territori d'aquesta comunitat Mapuche des del dia anterior, acompanyant els seus reclams. El seu cos va ser trobat el 17 d'octubre al Riu Chubut, 400 metres riu amunt d'on havia estat vist per última vegada.