Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Amnistia Internacional comença roda de reunions amb autoritats espanyoles sobre violència sexual

Foto: Marcos del Mazo/LightRocket via Getty Images

Des de demà, dimecres 6 de febrer, Amnistia Internacional mantindrà una sèrie de reunions sobre la violència sexual a Espanya amb la Secretària d'Estat d'Igualtat, Soleda Murillo; la Delegada del Govern per a la Violència de Gènere, Pilar Llop; Diego Blázquez, assessor del Gabinet de la Vicepresidència del Govern; la Ministra de Justícia, Dolores Delgado; la Secretària d'Estat de Seguretat, Ana María Botella Gómez; el defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, i Fiscalia.

Aquesta ronda de reunions finalitza al Congrés dels Diputats, on Amnistia Internacional compareixerà davant la Subcomissió de seguiment del Pacte d'Estat en matèria de Violència de Gènere.

Després de la compareixença, Amnistia Internacional farà una valoració d'aquestes trobades i dels compromisos adquirits per part de l'administració.

La pressió de les dones als carrers ha introduït a l'agenda política la violència sexual i ha arribat el moment que hi hagi avenços concrets. En aquest context, tant el Govern espanyol com diferents partits polítics estan presentant iniciatives per a un problema que pot afectar el 13,7 per cent de les dones a Espanya, segons dades de la Macroenquesta sobre Violència contra les Dones de 2015.

"Les dones no volen esperar més davant d'una situació que té solució, i reclamen a les seves institucions respostes eficaces i efectives, que millorin la seva protecció i atenció en cas de patir una agressió sexual. Iniciem aquesta ronda de reunions per a plantejar les nostres preocupacions, les nostres propostes i obtenir compromisos concrets per part de les administracions", ha assenyalat Esteban Beltrán, director Amnistia Internacional España.

El novembre, Amnistia Internacional treia a la llum el recorregut ple d'obstacles i prejudicis a què s'enfronten les dones víctimes de violència sexual amb l'informe, Ja és hora que em creguis: absència de polítiques públiques, atenció desigual segons la comunitat autònoma on visquin, manca de confiança de les dones en les institucions, la qual cosa converteix a Espanya en un país per sota de la mitjana europea en el nombre de denúncies presentades. Però l'organització, també plantejava una sèrie de mesures que podien posar-se en marxa a curt termini per a millorar la prevenció, l'atenció i la reparació de les dones víctimes de violència sexual.