1961-2021: 60 anys actuant pels
drets humans a tot el món

Amnistia Internacional Catalunya col·labora amb la primera edició d'IMPACTE!, nou festival de cinema i drets humans

  • Del 8 a l’11 d’abril les sessions seran presencials; del 12 al 25 d'abril, en línia
  • El nou festival de cinema vol ser un espai de reflexió i debat sobre drets humans i justícia global

El 8 d’abril s’inaugurarà als Cinemes Girona de Barcelona la primera edició d’IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya. Un nou espai que neix de la mà de l’Associació Impacte. Cinema i Drets humans amb la voluntat d’impactar a través del cinema i generar un debat ric entorn dels drets humans i la justícia global.

La primera edició del festival serà híbrida. Del 8 a l’11 d’abril les projeccions tindran lloc de manera presencial a quatre ciutats catalanes: Barcelona (Cinemes Girona), Sant Feliu de Llobregat (CineBaix), Girona (Truffaut) i Lleida (ScreenBox). Aquests primers quatre dies de festival comptaran amb la projecció de 10 curtmetratges i 10 llargmetratges i diversos debats i cinefòrums amb experts i membres dels equips de les pel·lícules. A partir del 12 d’abril i fins al dia 25, IMPACTE! traslladarà la seva programació a Filmin i al web propi del festival, on es podrà gaudir d’una programació ampliada des de casa.

Compromís, empatia i mirada crítica

IMPACTE! aposta per temàtiques clau en un moment en què cal revisar els desequilibris del món, travessats i accelerats per la pandèmia de la Covid-19, posant de manifest les injustícies i abordant solucions a través del debat, l’empatia, la mirada crítica i el compromís. D’aquesta manera, els films d’aquesta primera edició tractaran temes tan urgents i actuals com la migració, el refugi i l’acollida; la pobresa i el dret a una vida digna; l’empoderament femení i les violències vers les dones; els crims d’Estat i la transsexualitat.

Amnistia Internacional Catalunya n'és organització col·laboradora.

Més informació a www.impactefilmfest.cat