Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Amnistia Internacional Catalunya celebra els 25 anys en l'Assemblea General de socis i sòcies a Granollers

Fotografia d'assistents a l'Assemblea de socis i sòcies d'AIC a Granollers per recordar els 25 anys del naixement de l'organització. © Amnistia Internacional Catalunya / Dani Vilaró

L'Assemblea General de Soci/es d'Amnistia Internacional Catalunya, de caràcter anual, va tenir lloc ahir dissabte 6 d'abril a Granollers amb l’assistència d’una cinquantena de persones. Coincidint amb el 25è aniversari del naixement de l’ONG a Catalunya, AIC ha celebrat amb els seus socis i sòcies tots aquests anys de treball pels drets humans.

Els socis i sòcies assistents van acordar importants decisions sobre la futura línia de treball de l'organització. Es va aprovar el Pla d'Acció i el pressupost corresponent a 2019, es va rendir comptes de les activitats i exercici econòmic 2018 i es van elegir nous integrants del comitè executiu, i dels comitès de Control i Assessorament financer (CCAF) i d'Arbitratge.

A partir d'ara formen part del comitè executiu d'AIC aquestes nou persones: Maria del Carmen Ramírez (Presidenta), Sabina Puig (Vicepresidenta), Quim Ruiz (Tresorer) i a les vocalies, Ona Anglada, Blanca Hernández, Antoni Adrover, Aída Pérez, Julie Boulanger i Maria Darder.

Pel que fa al treball específic d'AI a Catalunya, l'organització vetllarà pel respecte als drets humans de totes les persones en el context de la situació sociopolítica que viu el país. Seguirà treballant perquè es faci justícia a víctimes de l'ús excessiu de la força per part de la Policia i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l'1-0 i actualment s'està fent observació del judici del Suprem a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i alts càrrecs de la Generalitat.

També es plantegen objectius com la protecció dels drets de les dones en situació de vulnerabilitat (víctimes de violència de gènere i violència sexual, etc), aconseguir garanties de protecció del dret a l'habitatge i el dret universal a la salut, avenços normatiuscontra la discriminació i l'impuls de mesures de rendició de comptes de les forces de seguretat en casos d'abús policial i reparació a víctimes.

Com una de les línies principals d’actuació, AIC seguirà impulsant la campanya «No Consento» en contra la violència sexual i els obstacles que es troben pel camí les supervivents de violació durant el camí de la denúncia. Es tracta d'una campanya iniciada el 2018 de la qual el seu manifest ja ha rebut més de 90.000 firmes.

Contra el discurs d'odi i en defensa de defensors/es de drets humans

Pel que fa a l’àmbit internacional, Amnistia Internacional se seguirà mobilitzant per la llibertat d'expressió, d'associació i reunió i en contra dels discursos demonitzadors i la creixent persecució i repressió que cada cop més pateixenactivistes, ONG i defensors/es dels drets humans d'arreu del món.

Per a celebrar el 25è aniversari, l'Assemblea ha comptat amb la presència de Joan Garriga, historiador i advocat de llarga trajectòria del Vallès Oriental especialitzat en els crims del franquisme, qui ha obert l'acte amb la benvinguda als assistents.

Amnistia Internacional és una associació que treballa des de la investigació, l'acció i la mobilització i la incidència política per promoure el respecte dels drets humans arreu del món. AIC té 10 grups locals (Badalona-Santa Coloma, Barcelona-L'Hospitalet, Blanes, Cerdanyola-Sant Cugat, Granollers, Lleida, Maresme, Penedès, Pla del Llobregat, Tarragona, Terrassa), 5 grups d'acció (Girona, Sabadell, Anoia, Blanes i Llobregat del Sud), 3 grups universitaris (UAB, UB, UPF) i 1 grup especialitzat (Educació). Les persones associades a Catalunya a finals de 2018 eren 17.000, 85.000 a tot l’estat.