Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Amnistia denuncia expulsions en calent a Ceuta i mostra preocupació per 70 persones arribades a les Chafarinas

En relació amb el salt de tanca que ha tingut lloc aquesta matinada a Ceuta, Amnistia Internacional assenyala:

"Volem denunciar i mostrar preocupació per les 7 persones, entre els quals podria haver-hi menors migrants no acompanyats i sol·licitants de protecció internacional, que haurien estat retornades en calent al Marroc, país no segur, segons informacions aparegudes en mitjans de comunicació. Si es confirmen aquestes expulsions, és intolerable que les autoritats espanyoles continuïn realitzant-les, sabent que és un procediment contrari a les normes internacionals".

"Demanem que es dugui a terme una investigació independent i imparcial per aclarir l'operació en la qual algunes persones han resultat ferides, entre les quals 11 agents de les forces de seguretat.

"Pel que fa a les 153 persones que han aconseguit saltar la tanca i que han estat derivats al CETI de Ceuta, demanem a les autoritats que adoptin totes les mesures necessàries per garantir que aquestes persones, especialment potencials sol·licitants de protecció internacional, accedeixen a procediments individualitzats amb totes les garanties. L'organització també recorda que s'ha de garantir l'interès superior del menor i identificar amb totes les garanties els possibles menors migrants no acompanyats que han entrat a Ceuta mitjançant aquest salt de tanca".

"Avui també, en una embarcació arribaven a les Illes Chafarinas70 persones,entre les quals es troben 19 dones i 12 menors. Amnistia Internacional demana que totes elles accedeixin igualment a procediments que compleixin amb les degudes garanties".