Actuem pels drets humans a tot el món

Buscar

Afganistan: creix la xifra de persones mortes després d'atac nord-americà amb drons contra població civil

© CENTAF News Team

En resposta a la notícia que un atac nord-americà amb drones va matar un gran nombre de camperols a l'Afganistan el mateix dia en què, segons informes, un atemptat suïcida amb explosius es cobrava la vida de 20 civils en un hospital, la directora de Seguretat amb Drets Humans d'Amnistia Internacional Estats Units, Daphne Eviatar, ha manifestat:

"En un dia mortal més a l'Afganistan, ha estat de nou la població civil la que ha sofert la pitjor part de la violència que enfronta grups armats i govern afganès i elements de l'exèrcit dels Estats Units d'Estats Units que els donen suport".

"Que un atac nord-americà amb drons dirigit suposadament contra activistes d'Estat Islàmic hagi causat la mort de desenes de camperols és inacceptable, i mostra un espantós menyspreu per les vides civils".

"Les forces nord-americanes de l'Afganistan han de garantir que es prenen totes les precaucions possibles per no causar víctimes civils en les operacions militars".

Informació complementària

El Ministeri de Defensa de l'Afganistan i un alt càrrec dels Estats Units a Kabul han confirmat l'atac amb drones, que va tenir lloc en el districte de Khoghyani, província de Nangarhar, la matinada del dijous.

Hi ha informes contradictoris sobre el nombre de civils que van morir en l'atac, encara que la xifra se situa entre 9 i 35. Segons els informes, la majoria eren camperols.

També dijous, un atemptat suïcida amb un camió bomba perpetrat pels talibans a la província meridional de Zabul va matar almenys 20 civils, d'acord amb els informes.