Saltar al contenido
Actuem pels drets humans a tot el món
Buscar

Els drets humans a Catalunya

Les principals preocupacions d'Amnistia Internacional sobre la situació dels drets humans a l'Estat espanyol apareixen reflectides en l'informe anual que cada any publica l'organització i en aquest apartat del web d'AI Espanya.

Pel que fa específicament a Catalunya, Amnistia Internacional demana a les autoritats públiques un compromís ferm, públic i visible amb la protecció i la promoció dels drets humans dins i fora del nostre territori. 


El paper de les administracions catalanes (Govern, Parlament i Ajuntaments) és essencial pel que fa al respecte i la protecció dels drets humans. Per una banda, ostenten competències exclusives en àmbits que afecten directament els drets de les persones, i són els primers interlocutors per a les víctimes de vulneracions dels drets humans en la cerca de protecció i justícia. D'altra banda, són agents d'acció exterior que poden assumir un paper fonamental en la defensa dels drets humans al món.

Hem presentat el Decàleg de drets humans, amb les prioritats que, segons la nostra organització, haurien de regir l'actuació del Govern, el Parlament i els ajuntaments de Catalunya. Volem mantenir una interlocució fluida amb les autoritats catalanes a través d'iniciatives adreçades a la promoció, protecció i respecte dels drets humans en l'àmbit intern i en l'acció exterior.

>>TEXT complet del Decàleg de drets humans per a Catalunya (PDF)
>>TEXT complet del Decàleg de drets humans per a Ajuntaments (PDF)

Les prioritats de treball amb les autoritats catalanes són:

1-0 i TREBALL D'AMNISTIA INTERNACIONAL:

A partir de la situació sociopolítica generada a Catalunya pels fets del referèndum de l'1-0 de 2017, Amnistia Internacional monitoritza la situació de drets humans, sobretot pel que fa a qüestions relacionades amb la rendició de comptes d'abusos comesos per les forces de seguretat, la llibertat d'expressió i drets fonamentals com els de reunió i manifestació pacífica.

+ Actualització i comunicats sobre la situació a Catalunya des de l'1-O de 2017